T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / ARSİN - Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ara

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında “Sözlük Özgürlüktür” Sözlük Tasarım Yarışması düzenlenmektedir. Söz konusu yarışmayı Okulumuzda düzenleyip 1.seçilen  tasarımı  belirledik. 10/D Otomasyon sınıfı öğrencisi Yusuf Ziya Çelik  hazırladğı ''Trabzon Ağzı sözlüğü'' tasarımı  ile  birinci olmuştur.

Ara

TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN ''DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ'' PROJESİ KAPSAMINDA  .''SÖZLÜK ÖZGÜRLÜKTÜR '' TASARIM YARIŞMASI DÜZENLENMEKTEDİR. YARIŞMA OKULUMUZDA DÜZENLENECEK OLUP TÜM ÖĞRENCİLERİMİZ KATILABILIR.BİRİNCİ SEÇİLEN SÖZLÜK TASARIMI İLÇE YARIŞMASINA GÖNDERİLECEKTİR.ÖĞRENCİLERİMİZİN BİLGİSİNE.SON KATILIM 5 ARALIK. KATILMAK İSTEYEN EDEBİYAT ÖĞRT. TUĞBA CANIMDAN BİLGİ ALABİLİRLER.

1. Öğrenciler yarışmaya yanlızca 1(Bir) eser ile katılabilirler.

2 Sözlük oluştururken yarışmacı “Dilimizin Zenginlikleri” projesi kılavuzunda yayınlanmış olan sözlüklerden yararlanabilir.

3. Sözlükler resimli, çizimli, şekilli, siyah-beyaz ya da renkli hazırlanabilir. Resimler, basılı resimler, fotoğraflar olabileceği gibi öğrencinin kendi veya arkadaşının çizimi de olaabilir.

4. Öğrenci kendi oluşturduğu tanımları, açıklamaları da kendi sözlüğüne yazabilir.

5. Eserler herhangi bir konuda , alanda (sağlık, tarih, mizah, canlılar alemi, çevre, oyunlar, ev vb.) oluşturulabilir.

6. Eserler 150-200 arası kelime içerebilecek ve kağıtlar tek taraflı kullanılcak

7. Yarışmaya her okulda kurulan komisyon tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda birinci olarak belirlenen eser gönderilecektir.

8. Dereceye giren eserler kapaklı olacak, ciltleneceği için (A5 boyutunda kağıt kullanılacaktır) soldan 2 cm boş bırakılacaktır.

DİĞER HUSUSLAR

1. Eserler başvuru kılavuzu ekinde yer alan  yarışma katılım formu doldurularak ve eserlerin arka kapak iç sayfasına iliştirilmiş halde teslim edilecektir.

2. İl değerlendirmesi ilkokul, ortaokul ve lise kategorisi olarak ayrı ayrı değerlendirilecektir.

3. Yarışmaya katılan tüm öğrenciler, bu şartname hükümlerini kabul etmiş sayılacaktır.