T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / ARSİN - Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Şbt

DİLİMİZİN ZENGİNLKLERİ ŞUBAT AYI  ETKİNLİĞİ ATASÖZLERİ VE DEYİM ANLATMA ETKİNLİĞİ TÜM SINIFLARIMIZDA KEYİFLE YAPILDI.

Şbt

Okulumuz Biyoloji öğretmeni Pelin MUMCU ve Çocuk Gelişimi Eğitimi Öğretmeni Meryem KALDIRIM SELÇUK 9. Sınıf öğrencileri ile eTwinning projesine katılmıştır. Proje konusu Proverbs and History (Atasözleri ve Tarihçesi)

Şbt

Okulumuzda güvenli internet kapsamında etkinlikler düzenlendi. İnternet kullanımı ile ilgili bilgi yarışması tüm sınıf düzeylerinde uygulandı. Öğrencilere güvenilir web sitelerini nasıl tanıyacakları konusunda bilgilendirme yapıldı.  Sosyal medya hesaplarını doğru şekilde yapılandırmaları ve kişisel bilgilerini paylaşırken dikkatli olmaları gerektiği konuşuldu. Çevrimiçi etkileşimlerde saygılı olma, başkalarının gizliliğine saygı gösterme konusu üzerine sohbet edildi.

Şbt

e Twinning projelerimizi yürüten ÇGB  Öğretmenimiz Meryem K.Selçuk , Biyolojı Öğretmenimiz Pelin Mumcu "Güvenli internet Kullanma Günü" etkinliği düzenlemişlerdir.Projelerde gayret sarfeden Öğretmen ve  öğrencilerimize teşekkür eder başarılar dileriz.

Şbt

Okulumda Sağlıklı Besleniyorum" Programı çerçevesinde, ARSİN OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,  Sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekmek için  Meyve saati uygulamasını başlatmıştır. Mevsimine uygun doğal meyvelerimizle Meyve Saati etkinliği gerçekleştirdik.

10/A Çocuk gelişimi  sınıf öğrencileri en güzel meyve tabağı hazırlama yarışması olarak hazırlamıştır.   Öğretmenleri Aysel Kara okulumda sağlıklı besleniyorum  ve  okul çağı çocuklarda sağlıklı beslenmenın önemini vurgulamıştır.Tüm okula dağıtılan meyve tabakları oylanarak  1.tabak seçilmiştir.

Okulun sloganı; DOĞRU YİYECEK+FİZİKSEL AKTİVİTE=SAĞLIKLI GENÇLİK.

TÜBİTAK BİLİM SÖYLEŞİLERİ BAŞLADI

‘’TÜBİTAK Bilim Söyleşileri’’ kapsamında  Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi   Maden Mühendisliği   Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. ERSİN  YENER YAZICI okulumuz öğrencileri ile bir araya geldi.

‘’TÜBİTAK Bilim Söyleşileri’’ kapsamında  Konferans salonumuzda" Kentsel Madenciliğin  Döngüsel Ekonomideki Rolü ‘’ konulu söyleşi yapan akademisyen, öğrencilerimizin merak ettiği sorulara cevap verdi.  Söyleşiye İlçe Milli Eğitim  Müdürümüz Sayın Yavuz Üstündağ ,öğretmen ve öğrencilerimiz katılmıştır. Konuşmanın ardından İlçe Milli eğitim Müdürümüz YAVUZ ÜSTÜNDAĞ  konferans  için Dr. ERSİN  YENER YAZICI’ ya   plaket  takdim etmiştir.Bizlerle bu söyleşiyi gerçekleştiren   Akademisyen Öğretim Üyesi Doç. Dr. ERSİN YENER  YAZICI’YA teşekkür ederiz.

Şbt

İşkur İş ve Meslek Danışmanları tarafından okulumuz öğrencilerine yönelik meslek seçiminin önemi, iş ve meslek olanakları gibi konularda seminer düzenlemiştir. Değerli katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.

Ock

Dilimizin zenginlikleri Projesi kapsamında    tüm sınıflarımızda ''Hatırlatmaca'' etkınlığı yapılmıştır.

Ock

KÜLTÜR VE EDEBİYAT KÜLÜBÜ  ;Öğrencilerin ve öğretmenlerin etkin bir şekilde kullanabileceği, erişimi kolay, güncel ve özgün kütüphaneler  olması gerektiği düşüncesinden yola çıkarak okul kütüphanemizi hem fiziki olarak hem de içerik olarak yenilemiş ve öğrencilerimiz için kullanıma hazır hale getirmiştir.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Porojesi etkinliklerinden ''Anahtar Kelimeler Kullanarak  Hikaye Oluşturma'' etkinliği sınıflarımızda  oynatılmıştır.

Ock

20232024  Eğitim ve Öğretim yılı 1. dönem karne törenimiz ile sona erdi. Tüm öğretmen ve öğrencilerimizi dönem boyunca özverili çalışmalrından dolayı teşekkür eder, güzel bir tatil geçirmeleini dileriz.

Ock

OKULUMDA SAĞLIKLI BESLENIYORUM  PROJESİ KAPSAMINDA GÖRSEL SANATLAR ÖĞRT. ÖZLEM İSHAK OKULUMUZDA  TUZ'UN ZARARLARI KONUULU AFİŞ-SLOGAN YARIŞMASI DÜZENLEMİŞTİR.9-10-11 SINIFLARDAN YARIŞMAYA  KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.1.OLAN ÖĞRENCİNİZ İZEM AYAZOĞLUNU TEBRIK EDERİZ.

Ock

Bakanlığımız Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünün ''Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı'' kapsamında öğrenci, veli ve öğretmenlerimizde; sağlıklı beslenme kültürü oluşmasını sağlamak, öğrencilerimizi ve velilerimizi gıda okuryazarlığı konusunda bilinçlendirmek, okullarda öğrencilerimizi geleneksel tatlarla buluşturmak, gıda israfına yönelik bilinçlendirme sağlamak, yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmak ve fiziksel aktiviteye teşvik etmek amaçlanmaktadır.

Ock

BİYOLOJI ÖĞRETMENİMİZ PELİN MUMCU TARAFINDAN OKULUMDA SAĞLIKLI BESLENİYORUM PANOSU HAZIRLANIP GİRİŞ KATDA SERGİLENMİŞTİR.

Ock

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ  ETKİNLİKLERİNDEN ''ANLAMINI BUL OYUNU ''  TÜM  SINIFLARIMIZDA OYANATILMIŞTIR.